Saturday, August 7, 2010

Oatmeal Chocolate

Oatmeal Chocolate
Bahan-bahan :
250 gm mentega
230 gm gula perang
100 gm gula kastor
2 biji telur
2 sudu besar susu segar
1 sudu kecil esen vanilla
1 sudu kecil baking soda
200 gm tepung gandum
230 gm oat
1 cawan cip coklat semisweet
1 cawan walnut - dicincang


Cara penyediaan :
Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masukkan telur, susu dan esen vanilla, pukul lagi. Masukkan campuran tepung, baking soda dan garam, kacau hingga sebati. Akhir sekali tambahkan oat, cip coklat dan walnut cincang. Gunakan kaedah 'dropping' menggunakan sudu kecil ke atas loyang (tidak perlu melenserkan majerin ke atasnya). Bakar di dalam oven dengan suhu 175'C selama 10 minit dan biarkan sejuk selama 1 minit di atas rak penyejuk.

0 comments:

Post a Comment